Känner du ett behov av att erhålla aktuell kompetens och samtidigt nätverka med gamla och nya kollegor?
Då är det här någonting för dig! Från och med maj 2012 tar vi ett ytterligare steg i utvecklingen av det nationella nätverket Samtalsstyrkan. Kompetensinriktningen gynnar främst dig som är Samtalsterapeut och Coach men vi ger också plats för dig som arbetar för ett friskare Sverige. Under hösten 2012 och Våren 2013 erbjuder vi dig följande kompetenshöjande utbildningar och kurser:

Hösten 2012
1-2 september – Existentiell hälsa Cecilia Melder
WHO har framhållit den existentiella dimensionens betydelse för självskattad hälsa och livskvalitet. Forskningen visar ett tydligt samband mellan psykisk, fysisk, social samt livsmiljö relaterad till ohälsa och att människor saknar en existentiell grund i sina liv. Kursen bygger på WHO´s åtta grundstenar för existentiell hälsa och begreppet KASAM.

29-30 september – Använd hela din hjärna! Maja Hallén och Tinna Hiller Andreasson
Med övningar i teckning och färg arbetar vi med att aktivera höger hjärnhalva. Genom att sätta fart på den högra hjärnhalvan öppnas nya vägar i tänkandet. Vi får tillgång till hela hjärnan och kan se tillvaron ur nya perspektiv. Det handlar inte om att prestera och skapa konstverk, utan om en process där vi ger hjärnan möjlighet att utveckla sin fulla kapacitet.

27-28 oktober – Vikten av andningens betydelse! Anders Olsson
Andningsinstruktörsutbildning Att bli medveten om din andning och förbättra den, är ett av de absolut snabbaste och effektivaste sätten att förbättra din hälsa och harmoni. Med medveten andning kan du behålla lugnet, stabilisera blodtrycket, förbättra syresättningen av kroppens celler och därmed få mer energi och mental klarhet.
Anders Olsson har i april 2012 kommit ut med sin bok Medveten Andning
Mer info www.sorena.se

24-25 november – Släpp loss din inre livskonstnär!
TM – Börja leva ditt liv Carina Svensson

Kursen har utvecklats av Carolina Gårdheim med syftet att hjälpa dig att uppnå en positiv utveckling mot ett rikare, roligare, mer meningsfullt och mer harmoniskt liv. En puff i riktning mot att uppnå dina drömmar!

8-9 december – Mindfullness utbildning Lena Fors
Det är i ögonblicket här och nu som vi kan göra medvetna val och påverka livet. Det som har varit kan vi inte ändra på och vi kan inte veta hur framtiden blir. Mindfullness ger möjlighet att ta vara på ögonblicket och att bättre hantera påfrestningar i både arbetsliv och privatliv.

Våren 2013

26-27 januari Feng-shui i praktik och teori Carina Svensson
Feng-shui ger dig möjligheten att upptäcka kopplingen mellan psykologi och inredning. Energigivande miljöer och relationer ger dig stöd till att erhålla god hälsa och att nå dina mål. Kursen ger dig verktyg som kan stärka din vardag likväl som ge stöd vid förändringsprocesser i livet.

2-3 mars Alkoholmissbruk och Medberoende Madeleine Swartz
En workshop som ger dig kunskap och konkreta verktyg om medberoende och dess konsekvenser. Syftet är att ur ett holistiskt perspektiv belysa beroendets och medberoendets djupgående mönster. Hur du i din profession hjälper människor att identifiera sina känslomässiga behov när medberoendet blir en överlevnadsstrategi.

6-7 april Qigong instruktörsutbildning Anita Tuvfesson
Min Qi-gong är en medicinsk qi-gong som är skapad för svensk sjukvård. Målsättningen är att öka kroppens självläkningsprocess, öka rörlighet i leder, uppnå fysiks och psykisk balans, minska på spänningar och stress, förbättra lungkapaciteten och uppleva harmoni och välbehag.

25-26 maj – Taoismen i praktik och teori Carina Svensson
Vi kopplar samman Feng-Shui med Taoismen. De urgamla kinesiska livsfilosofierna förespråkare ett förhållningssätt som kan bistå 2010-talets människa till att leva sitt liv med mer inre harmoni, känna mer lugn och vara mer tillfreds med sig själv.

Mer info och anmälan Kursutbud HT 2012 och VT 2013
Reservation för ändringar i kursprogrammet.
Mer information om utbildningar och kurser kommer att presenteras efterhand via hemsida och facebook.
Gilla oss på Facebook: www.facebook.se/samtalsstyrkan